header
Een kleine kater van gisteren, maar nog steeds op een wolk van geluk. Geen stem meer over, wat was het lekker. Na de dik verdiende overwinning op FC Eindhoven die vol NOAD tot stand kwam kunnen we ons nu op gaan maken voor een burenruzie. De droomfinale tegen de kruiken, nog 2 wedstrijden alles geven, zodat we volgend jaar weer kunnen spelen waar we horen; de Eredivisie.

Vanmiddag kwam er een treurige mededeling. Men kan de veiligheid van de supporters niet garanderen en zodoende zullen NAC - willem 2 en willem 2 - NAC afgewerkt worden zonder uitsupporters. Een laf en teleurstellend besluit van de burgervaders, platpetten en ander gespuis dat hiermee van doen heeft. Hoeveel druk er ook op zo'n wedstrijd staat, wij vinden dat het voetbal failliet is wanneer de spelers op het veld hun overwinning niet kunnen vieren met de supporters in het uitvak.
De gemeenten hebben samen met de clubs besloten dat ze beide wedstrijden op dezelfde manier insteken om ongeregeldheden te voorkomen.

De Breda Loco's zijn het volstrekt oneens met deze maatregel. In onze ogen moeten zulke wedstrijden altijd met uitsupporters gespeeld kunnen worden. De lokale driehoek laat met dit besluit zien dat het incompetent is. Er zijn talloze andere maatregelen denkbaar, waarbij er wel supporters in de uitvakken kunnen staan, maar helaas. De supporterscultuur in Nederland moet kapot. Het zou ons niet eens meer verbazen als dit een opmaat is voor het weigeren van uitsupporters bij reguliere wedstrijden. Het gebrek aan creativiteit gecombineerd met de 7 kleuren poep in de broek hebben geleid tot dit verbod. Schande.

Vorig nieuwsitemVolgend nieuwsitem