header
Het lijkt zo'n mooie baan: Burgemeester. De hele dag met een scheepsketting om je nek, al lintjes knippend, door de straten paraderen. Lekker rustig. Je kust zo nu en dan een baby en als je écht geluk hebt dan komt zelfs de goedheiligman in jouw stad aan, zodat je 2 uur kan gaan staan blauwbekken aan een kleine haven omringd door geschminkte kinderen.

Bij ons rijst de vraag; hoe kom je aan zo'n baan? Laten we voor de duidelijkheid een voorbeeld nemen. De burgemeester van Volendam, Willem van Beek!

Allereerst komt de commissaris van de koning naar het palingdorp. Hij gaat in overleg met de gemeenteraad. De gemeenteraad stelt een profiel op, waaraan de nieuwe burgemeester moet voldoen. Vervolgens loopt de sollicitatieprocedure via de commissaris van de koning. De gemeenteraad beveelt één van de kandidaten aan, de aanbevolen kandidaat spreekt met de minister van BZK, daarna nog met de koning en uiteindelijk krijgt hij die rare ketting om (incl. gratis hernia). Het leven zal door de ketting echt niet makkelijker worden. Last van je nek, hoofdpijn en eigenlijk loop je gigantisch voor lul, omdat je er uit ziet als een amerikaanse rapper uit de jaren 80 die geen goud kon betalen en daarom maar voor zilver koos.

En net, als je denkt dat de kerstdagen eraan komen, word je door de plaatselijke politiechef om de tafel geroepen. Je stad zal worden overspoeld door criminelen. Uit het diepe zuiden, uit Breda! Doorgesnoven, dronken hooligans, tot de tanden bewapend. Alles moet kapot. 10 punten voor een raam, 20 punten voor een barkruk en 100 punten voor de ketting van de burgemeester. De 'voetbalsupporters' uit Breda laten het hele seizoen een spoor van vernieling na. Overal waar zij komen breekt de pleuris uit.

Maar dat is op te lossen.We naaien ze gewoon een combi aan hun broek. Dan moeten ze ergens op een verlaten parkeerplaats midden in het land, op een kut tijd, het éne kaartje omwisselen voor het andere, dat zal ze leren!

De Breda Loco's zijn klaar met dit angsthazen beleid. De normalisatie is ver te zoeken. De een na de andere combi wordt ons aangenaaid en we kunnen nooit meer op vrij vervoer onze club steunen. Bij iedere burgemeester loopt het dun door de broek wanneer ze horen dat er supporters uit Breda naar de plaatselijke FC komen. Het is nergens op gebaseerd, de tegenpartij lijdt schade, omdat het uitvak niet vol komt en de veiligheid komt mogelijk in het geding, omdat supporters op een andere wijze de wedstrijd gaan bezoeken. Wij (de Breda'se aanhang) willen gewoon gezellig een biertje drinken en onze club aanmoedigen, zoals het hoort. Daarom organiseren de Breda Loco's een alternatieve combi; de omwisselcombi!

Wij roepen iedereen op om 15 januari met ons een feest te bouwen op de dijk in Volendam. Met je autocombikaart kun je in Volendam in een bus van de Breda Loco's stappen, die je naar het omwisselpunt en weer terug naar de kroeg brengt. Zijn de autocombikaarten op? Je kan altijd in een Volendamse kroeg blijven kijken. Heb je al een hotelkamer geboekt? Alle toeristen zijn welkom bij de wedstrijd FC Volendam – NAC Breda. En laat de Breda'se koekhapvereniging dat weekend net een uitje hebben...

Beste Burgemeester van Beek, U en uw wethouders komen toch ook gezellig een biertje doen? Dan kunnen we u gelijk een gelukkig 2016 wensen!

Ook in het nieuwe jaar staan wij voor onze club, onze supporters en onze waarden! Laten we in het begin van de middag massaal neerstrijken in Volendam, zodat we kunnen aantonen dat de combiregelingen nergens op slaan. Meer informatie volgt snel!

Vorig nieuwsitemVolgend nieuwsitem