header
Vrijdag 11-12-2015. De laatste thuiswedstrijd van een rampzalig jaar. Degradatie smaakte vies en was pijnlijk. Inmiddels zijn onze jongens hard op weg om de smerige smaak van dat debacle weg te spoelen (met een hoop doelpunten, een mooie reeks en veel bier). Na een teleurstellend begin van het seizoen is het komende vrijdag zaak om de tweede periode binnen te halen. Dat op zich is al reden voor een feest, maar er is meer. 40 jaar geleden werd het avondje NAC geboren. Onder het kunstlicht, afkomstig van 4 grote masten, werd er `s avonds gestreden voor iedere meter. Het avondje NAC is magisch. De invloed van supporters op het verloop van een wedstrijd is vaak onderwerp van discussie, maar in Breda weet iedereen het zeker. NAC wordt gedragen door de fanatieke supporters, de spontante sfeer en de chaos op de tribunes. Er gebeurd wat op het veld, de vlam slaat in de pan en iedereen gaat uit zijn dak. De B-Side zingt Vak G toe, en andersom. Een sfeer waar heel Nederland jaloers op is. 40 jaar lang een begrip.

40 jaar geschiedenis is moeilijk in 1 avond te vatten, maar komende vrijdag gaan we het toch proberen. De Breda Loco’s willen alles op alles zetten om onze jongens naar de overwinning, tweede periode en een top feest te schreeuwen. Er komen dan ook verschillende acties vanuit de Breda Loco`s, gericht op de geschiedenis en de mooie verhalen van vroeger. Wij roepen dan ook iedereen op om zijn mooiste, oudste, gaafste, meest versleten shirt sjaal en muts aan te trekken of op te zetten. Of je nu 8 of 80 jaar oud bent, iedereen heeft een favoriet kledingstuk van onze club. Het avondje NAC is van iedereen!

Wij willen deze avond zo oldskool mogelijk maken, zodat de oudere supporters met weemoed terugdenken aan de Beatrixstraat en de jongere supporters met hun eigen ogen kunnen zien waar hun vaders en opa`s altijd vol trots over spraken.

Op de trappen van de B-Side zullen komende vrijdag vrijwilligers van de Breda Loco`s staan om jullie te voorzien van spullen voor een sfeeractie bij opkomst. Er zijn andere partijen die op hun manier een steentje bij willen dragen aan het jubileum avondje, waardoor wij enigszins beperkt zijn in onze uitvoering. Wij hopen op desondanks op jullie medewerking.

Dus trek bijvoorbeeld je groene Fuji-shirt, je Gerard de Haan petje en je versleten sjaal uit de kast en help ons NAC naar de overwinning te schreeuwen in een avond waarbij het avondje NAC door de tijd heen gevierd zal worden. Spontaan, chaotisch, voor en door de supporters!

HUP NAC!

De Breda Loco`s.

Vorig nieuwsitemVolgend nieuwsitem