header
Dat was gisteren een zeer bijzonder NAC moment. Hein zette zijn laatste stappen op het veld en werd door het massaal gebleven publiek toegezongen en bedankt voor zijn bewezen diensten van de afgelopen 40 jaar.

Het absolute sluitstuk was de prachtige megavlag van de Breda Loco`s. Veel roet, zweet en tranen gingen er in zitten. De vlag was vorige week zondag op een aantal details na zo goed als klaar, tot de brandweer `s avonds een verkoold stuk textiel aantrof in Toren 3. Met man en macht werd er door sponsors en supporters keihard gewerkt om het megadoek nog een keer te maken. En dat is gelukt. Zaterdagavond trokken de Loco`s de deur achter zich dicht en konden deze maal met een gerust hart naar bed.

Om goed te kunnen laten zien hoeveel werk er verzet is hebben de Loco`s een indrukwekkende timelapse van `the making of` gemaakt. Wat niet in het filmpje te zien is, zijn de 2 mensen die ieder 10 uren aan een naaimachine hebben zitten zwoegen om 10 stroken van 24 meter aan elkaar te naaien. Wat in dit filmpje wel te zien is, zijn de 15 uren arbeid welke zijn ingekrompen tot slechts 13 minuten.

Vrijdagochtend om 8 uur begonnen de Loco`s met hun klus in de loodsen van de Hero in Breda. Daar werd eerst een dun rasterpatroon op het doek aangebracht. Vervolgens kon het ontwerp met stift op het doek worden getekend. Waarop de spuiters er de eerste verfstreken op konden zetten.
Zaterdag vervolgden de makers hun werk in een loods van Grond- en Transportbedrijf Wagemakers B.V. in Oudenbosch. Daar konden de grote vlakken worden ingevuld met de compressorspuit. Tot slot werd het complete doek geimpregneerd met een brandvertragend middel. Iets wat overigens altijd gebeurt.

Pak de cola en de chips er maar bij. Dit wordt genieten!
BredaNu, de nieuwe omroep van Breda, kwam zaterdag een kijkje nemen in de loods en maakte ook van de afronding gisteren een beeldverslag.Vorig nieuwsitemVolgend nieuwsitem

Gerelateerd: