header
De namen van de DJ's voor de Black Edition van United we Dance zijn al een tijdje bekend. DJ Vortex, DJ Zerax, Whistle en MC Dozer zullen van leer trekken op 8 mei. De bands van de Yellow Edition op 24 april zijn nu ook bekend. en het zijn niet de minsten! Zie hieronder:

Speedcocks

De Speedcocks is een band die niet op Wir fressen papegaai staat, omdat de band toen eenvoudigweg nog niet bestond. Het zijn wel NAC-fans. Ze hebben de heilige drie kruizen opgenomen in hun logo, dat ook prijkt op de pas uitgekomen CD. "Suck city" is een nummer op die plaat dat gaat over Breda. Dat nummer heet niet zo omdat de homo's uit Breda zoveel zuigen, maar meer omdat het zuigt dat er, buiten NAC en hun eigen Suckcity festivallekes, weinig valt te rock en rollen in ons stadje. Gezonde zelfkritiek, maar we zullen we er op de 24e vrij weinig van merken. De tekst van het nummer kan ook vrij eenvoudig worden veranderd natuurlijk, aan jullie de eer om mee te zingen. Aan deze mannen zal het niet liggen. Ze spelen 4 keer deze maand in de Mezz, deze avond eerst nog in Alkmaar , maar ze wilden perse meedoen. Hard, snel en meedogenloos, net als hun muziek. Da's pas NOAD.

Site: http://www.speedcocks.sucks.nl/

Black Cows

De Black Cows staan nu voor de tweede keer op een dergelijk NAC feest. De eerste keer naar aanleiding van CD "Wir Fressen papegaai" waar ze met twee nummers op schitteren. Frontman Addo aka Sid, lifelong NAC-supporter, was bovendien gast op een nummer van Yellow-Black Sabbath, zodat hij hofleverancier werd van de NAC-CD. Maar de Cows waren met deze CD nog niet verzadigd, en maakten nog twee NAC-nummers naar aanleiding van ons Newcastle project, die via De Rat gratis te downloaden waren: 'Overal waar we komen' en 'The Boys Of The Yellow Army' oogstten onder het immer onstuimige supportersvolk veel bijval. 100% NAC dus, deze band. Het repertoire van The Black Cows bestaat naast de nodige NAC-klassiekers uit covers van Slade tot Oasis en van The Cult tot The Stray Cats. Tenmidden van de Paarschen heide!

Gecko Brothers

Op het NAC-feest in de Para en op de open dag van NAC een paar jaar geleden gooiden de Gecko Brothers vaak een heleboel bierblikken vanuit het podium in het publiek. En bier uitdelen vinden we sympathiek. "Wir fressen papagaai" was de eerste keer dat heren op plaat stonden als Yellow Black Sabbath, daarna kwam de eigen beheer "Lock em away" en de eerste echte plaat "Give that bitch a beer". een Brabantse Motörhead met een voorliefde voor bot beuken met een glas bier en hier en daar een psychobilly verleden. De gitarist van deze band (aka de oudste zoon van Annabella Gecko) verwierf vroeger bij Batmobile met de staande bas wereldberoemdheid, en weet met de Cactus Cowboys ook halfvolle zalen te trekken. De rest van de band en de roadies staat dan ergens op vak G zijn tijd te verdoen. De nummers in dit genre (en dus op deze plaat) zijn kort, eenvoudig en makkelijk meebrulbaar, voor de gemiddelde NAC-fan goed te pruimen. De teksten zijn ook herkenbaar voor een voetbalfan en zijn maten: 'Give that bitch a beer', 'Police at the door' en het autobiografische 'One loud fucking family'. Vang een paar blikken bier op, gooi er een terug naar je vriendin, zuig die meuk naar binnen en je weet waar het over gaat. Have fun. Maar dat moet met Dropkick-Murphys-cover-maar-dan-met-een-goeie-tekst "For Breda" en de "Breda Rover" wel lukken.

Site: http://www.thegeckobrothers.sucks.nl/

Buiten westen

Iedere NAC-supporter weet dat hun motto niet helemaal klopt: JE BELEEFDE NOG NOOIT EEN FEEST, ALS JE NIET BUITEN WESTEN BENT GEWEEST, (weten ze zelf eigenlijk ook wel) maar het geeft wel aan waar de band voor staat. Deze band stond wel op de "Wir fressen" CD, maar was verhinderd op het feest in de Para. Daarom mogen ze nu hun truukje doen. Het truukje van de enige band uit de regio is de feest-polka-rock-pop ensemble spelen zij een feest-repertoire bestaand uit al dan niet bewerkte covers, uitgevoerd in een unieke eigen stijl. Het zal niet het eerste sport-gerelateerde optreden zijn. Als eerste officiële optreden spelen zij op het personeelsfeestje van oud-wielrenner en gele trui-drager Teun van Vliet. Bands als De Kast, Rowwen Heze, de Band Zonder Banaan en zelfs Henk Wijngaard & Big Brother Ruud vochten voor de eer Buiten Westen als na-programma te mogen bijstaan. Het repertoire dat hoofdzakelijk bestaat uit covers van o.a. Rowwen Heze, Madness, Doe Maar, Pater Moeskroen, Gerard Cox, Metallica en last but not least Albert Brosens.

Site: http://www.buitenwesten.com

D&D

Deze Ettense band heeft ook al (buiten het bezoek van wedstrijden om) een zwaar NAC-verleden. De bassist mag ex-Yellow-Black Sabbath achter zijn naam zetten, en een van die nummers zullen ook de revue spelen. De rest van de band is zo lelijk dat ze gerust met die CD mee hadden kunnen doen, maar de echte lelijkers van de CD kunnen wellicht op het podium komen om mee te gaan zingen. Voor de rest spelen ze zware blues en rock met metal randje eraan. Dat betekent jaren 60 nummers in uitvoeringen die net zo vet zijn als oewe haoren na drie doelpunten met een fridadelvreter achter oe.


Vorig nieuwsitemVolgend nieuwsitem

Gerelateerd: