header
Het zit er weer op; na twee dagen opbouwen kon eindelijk het feest van start gaan. En hoe!
De opbouw verliep vrijdag en zaterdag gesmeerd; de Loco's beginnen ervaren UWD-organisatoren te worden, en ook voor Ben van NAC Horeca kent het feest weinig verrassingen meer. Gotcha wist het NAC stadion soepeltjes te verbouwen tot ideale feestlocatie voor UWD'10.

Om 20:00 gingen de deuren open, en kwamen de eerste bezoekers binnen. Op dat moment was onze eigen Duratek beneden op 'Black' de zaal aan het warmdraaien, terwijl MC Pino die taak boven op 'Yellow' voor zijn rekening nam.


Yellow
Op Yellow nam het lokaal talent 'Praise the Hero' het al snel over waarna Black Cows, inmiddels mogen we die wel de UWD-huisband noemen, begon te rocken met het hoge Breda- en NAC-gehalte waarvan we ze kennen. En daar scoor je natuurlijk gegarandeerd mee. Op een schitterende manier werd Jelle ten Rouwelaar letterlijk en figuurlijk op grote afstand uitgeroepen tot Speler van het jaar:Vervolgens kwam 666 The Nightmare het podium op, die met hun unieke glamrock, schitterende sound en podiumact ook nog de eerste polonaise loskregen. Daarop liet Fotosynthese zien als geen ander een zaal te kunnen bespelen; in korte tijd wist hij met zijn mederapper en DJ de zaal los te krijgen. Dit is geen lokaal talent meer, dit mag inmiddels een lokale trots heten. Ook werd de liefde voor NAC & Breda zeker niet verborgen gehouden. Zijn korte maar meer dan krachtige show had volgens zo'n beetje iedereen nog wel heel wat langer mogen duren, maar de mannen van feestband Canvas stonden al klaar. De hilarische nummers en verkleedpartijen zorgden voor veel gedans, gehos en polonaises. De biertjes smaakten er lekker bij, en dat liet iedereen wel blijken. Hiermee werd het feest boven afgesloten.

Black
Nadat beneden de zaal van Black warm was gedraaid door Duratek, was de Mindplayer aan de beurt. Hij liet vette hardstyle-tracks horen en deed het erg goed. Om half 11 was het tijd voor A-lusion. Terwijl de CL-finale nog bezig was bouwde hij moeiteloos de hardstyle verder op tot een hoogtepunt. Op geen foutje te betrappen, zeer ervaren en met veel eigen nummers bespeelde hij de zaal.MC Chaos hield de sfeer er de gehele avond in, ook een zeer groot compliment voor hem dus.
Na de set van A-Lusion was het tijd om The Viper aan te kondigen. Hier was Chaos dus de aangewezen persoon voor en liet dit dan ook duidelijk merken. Na een knap staaltje scratch-werk vroeg The Viper zelfs of hij het nog een keer wilde doen, en dit gebeurde vervolgens dan ook. Hierna gooide The Viper er een heerlijke klassieker in, en volgden er nog velen! Wat een heerlijke set! Ook The Viper wist dat Evil Activities het stokje van hem over ging nemen, dus hij bouwde het goed op.
Als klap op de vuurpijl was Evil Activities de aangewezen persoon om af te sluiten. Hij deed dit met veel inzet, hij genoot zichtbaar en was ook helemaal uitgeput toen hij klaar was! Ook de mensen in de zaal uiteraard, want die genoten er ook van en deden met alles mee!
Helaas konden we maar doorgaan tot 2 uur, want niemand wilde nog dat er een einde aan kwam!

Geweldige editie!
Van vele bezoekers kregen we al te horen dat dit wel eens de 'beste United We Dance' ooit zou kunnen zijn geweest, en ook de Breda Loco's zijn meer dan tevreden over deze editie. Verder is het meer dan een goed teken dat de grote Dj's 1,5 uur na hun set nog aanwezig zijn puur vanwege de sfeer! Dit is zeker een groot compliment richting de NAC-aanhang en de Breda Loco's. De Loco's gaan natuurlijk goed hun best doen om volgend jaar weer zo'n feest neer te zetten! Ook willen zij iedereen bedanken die is geweest, en daarmee heeft geholpen om het seizoen op een geweldige manier af te sluiten. Speciale dank gaat uit naar Ben van NAC Horeca en naar de mannen van Gotcha, die weer geweldig werk hebben geleverd.


Vorig nieuwsitemVolgend nieuwsitem

Gerelateerd: