header
Vers uit waalwaak, een voorbeschouwing op de wedstrijd van volgende week. Geschreven door de mannen van EE-side.nl.

Volgende week vrijdag staat er weer een derby op het programma. Dit keer mogen we naar Breda voor de altijd spectaculaire wedstrijd tegen NAC. Een hele speciale wedstrijd want zoals het eigenlijk iedere week zou moeten zijn staan nu de supporters centraal.

Het is aan de supporters om hun medesupporters te vermaken in de 2 keer 20 minuten durende protestwedstrijd tussen RKC en NAC. De reden dat de wedstrijd werd afgelast is inmiddels bij iedereen bekend, dus daaraan besteden we niet teveel aandacht, op naar de wedstrijd zelf dus.

De supporters van RKC en NAC ontmoetten elkaar 2 keer eerder in de geschiedenis van de 3de helft-bokaal. Beide teams wonnen 1 keer. Hoewel de laatste ontmoeting in een dubieus gelijkspel eindigde waarna strafschoppen de doorbraak brachten. RKC leidde de wedstrijd tot diep in blessuretijd toen Bas Brok een fatale fout maakte in de dekking, waardoor ook keeper Willem-Jan Rombouts de bal niet meer kon houden. Brok kon zijn fout later in de penaltyreeks niet goedmaken, hij wist geen enkele penalty te stoppen.

Door een hardnekkig knieblessure is het meespelen van Brok in de wedstrijd op 30 december (aanvang 19:00 uur) onzeker. Ook de altijd gevaarlijke voorstopper Bram Bongers, zal ontbreken. De verleiding van een keer legaal vuurwerk afsteken was voor hem te groot.
RKC kan wel weer beschikken over Emiel E., de altijd trefzekere spits verkoos na lange tijd het shirt van RKC toch boven dat van FC Drunen 4 (of 5).

Wie er bij NAC wel en niet meedoen zal in de loop van de komende week duidelijk worden. Een ding staat wel als een paal boven water: het zal een aantrekkelijke wedstrijd worden waarbij er aan beide kanten de nodige doelpunten zullen vallen. Omdat de wedstrijd niet op teletekst te volgen zal zijn wordt dus iedereen gevraagd om naar het NAC-stadion af te reizen.

Vorig nieuwsitemVolgend nieuwsitem

Gerelateerd: