header

Acties 2005/2006

De tot TitaNAC omgedoopte Zilvermeeuw 5, voer op 30 september laat in de middag van Breda naar Roosendaal.
De ark van NOAD kwam gelukkig geen ijsberg tegen, en kwam zonder rompscheuren aan in Roosendaal. Bijna ging het bij het aanleggen nog mis, want de kapitein kon de kade niet zien door alle fakkels die werden afgestoken.

Ook in dit seizoen werd er weer twee keer om de Andro Bokaal gespeeld. De eerste wedstrijd, was uit in Rotterdam. De supporterswedstrijd werd gewonnen, volgens goed gebruik ging de officiele wedstrijd daarna verloren.

NAC supporters zijn nooit te beroerd om zich steeds weer van hun beste kant te laten zien. Zelfs naar hun naaste rivalen toe. De 15.000 diepdroevige gezichten van die arme willem 2-ertjes die in de finale de Amstel Cup aan hun neus voorbij zagen gaan, staan bij ons nog behoorlijk op het netvlies gebrand. Die beelden gaan een weldenkend mens zoals wij niet in de koude kleren zitten. Wat doet een NAC-supporter dan? Onder het motto, en dat geheel in bekende NAC-stijl: 'Liever een goede buur, dan een verre vriend', achtten wij onze buren te moeten kunnen troosten door ze trakteren op 15.000 bescheiden varianten van de Amstel Beker.

Ook dit seizoen werden er weer twee darttoernooien georganiseerd. Namens de spelersgroep deden deze keer onder andere Rob Penders en Victor Sikora mee.

Voor de tweede keer in haar bestaan organiseerden de Breda Loco's een bordjesactie. Deze keer tijdens de openingswedstrijd van het seizoen 2005/2006. Toen de spelers het veld opkwamen, werden naast de B-side vlag de Andreaskruizen van Breda getoond.

Om de zomerstop niet te lang te laten duren werd er in de aanloop naar het nieuwe seizoen een 6 tegen 6 voetbaltoernooi georganiseerd.
Dit toernooi vond plaats op het kunstgrasveld bij het NACstadion. 28 teams schreven zich in, en bijna alle groepen uit de NACsupporterswereld waren vertegenwoordigd.

Voor de tweede maal op rij werd het jaarlijkse eindfeest 'United We Dance' in het Rat Verlegh stadion gehouden. Voor de gelegenheid werd het stadion omgedoopt tot 'Breda Loco's stadion'.

In al zijn wijsheid had burgemeester van der Velden het in zijn hoofd gehaald om de wedstrijd NAC - RKC te verbieden. Het enige risico aan deze wedstrijd is dat de biertanken leegraken.

Na eerst een bezoek te hebben gebracht aan Café de Mop in Waalwijk, waar een heus Sumoworseltoernooi werd afgewerkt. Werd er voor de twee maal gevoetbald om de eeuwige roem.

Met een van de grootste mismaatregelen van de laatste jaren in het achterhoofd organiseerden de Loco's dit seizoen verschillende acties tegen de pasfotoregistratie.
NAC had zich aangemeld als 1 van de pilotclubs, waar het ook verplicht zou worden om ook voor thuiswedstrijden je pasfoto in te leveren.
Op 12.000 SCC houders, leverden slecht 3000 er hun pasfoto in.

Opnieuw een bordjesactie in het gehele stadion. Door wind en regen was deze iets minder geslaagd als de actie tegen Newcastle.
Ondanks dit was er toch nog een mooi resultaat te zien.

Op 25 september was het weer tijd voor de jaarlijkse workshop: "Hoe wordt ik een echte NACsupporter". Ook deze keer werden er volop liedjes gezongen, de kinderen werden gesminkt, en er was een spandoek wat de kinderen in konden kleuren.